Benim için kahvaltı soframın olmazsa olmazıdır reçeller. Zaten reçel yapmanın sanıldığı kadar zor birşey olmadığını keşfettiğim günden beri değişik değişik reçeller yapıp denemeyi çok seviyorum. Bu haftasonu nar reçelini denedim. Yapımı gayet basit, sonucu da çok başarılı oldu. Hadi tarife geçelim :)
Nar reçeli için malzemeler; 1 adet çubuk tarçın, 1,5 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı nar tanesi, 1,5 su bardağı (200 ml) nar suyu ve birkaç damla limon suyu. Önce nar suyu ile şekeri tencereye alıp kaynattım. Kaynatma sırasında sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağladım. Daha sonra çubuk tarçını içine attım ve yoğunlaşıp koyu renk alana kadar (yaklaşık 10 dk.) orta ateşte kaynattım. Kaynayan reçelime nar tanelerini atıp 5 dk pişirdikten sonra 5-6 damla limon suyunu da sıkıp ocaktan aldım. Kavanoza koydum ve reçel tamamen soğuyunca kapağını kapattım. İşte bu kadar basit:)
Bu ölçülerle resimdeki kavanoz kadar nar reçeli çıktı. İki kişi olduğumuz için bize haftalarca yetecektir. Ama siz ölçüleri isteğinize göre arttırabilirsiniz. Tavsiyem, az yapıp kısa sürede tüketip yeni reçellere yer açmak;)
-Paylas-
harika görünüyor, en kısa zamanda denicem
YanıtlaSilteşekkür ederim bencede mutlaka deneyin pişman olmazsınız :)
SilCanım ellerine sağlık. Klasikliğin dışında farklı bir reçel olmuş. En kısa zamanda deneyeceğim. Her zaman destekçin ve takipçinim ;)
YanıtlaSilama ben nasıl mutlu oldum bir bilseniz bunları duyunca :) çok teşekkür ederim desteğiniz için :)
SilSeda hanim elinize sağlık. Nar suyunu cikarirken hangi yontemi kullandınız acaba? Katı Meyve sikacaklari cok yeterli olmuyor.
YanıtlaSilkatı meyve sıkacağı kullanmıyorum eski usulde döküm yandan kollu partakal-nar sıkacakları oluyor ondan kullanıyorum.
SilCok güzel görünüyor,ellerine sağlık!:)
YanıtlaSilTakipteyim,sevgiler..
zeyusanka.blogspot.com
Teşekkürler :-*
Sil