Uzmanların özellikle kış aylarında mutfağımızdan eksik etmememiz gerektiğini söyledikleri balkabağını bende bu kış oldukça sık kullandım. Ancak hep tatlısını yemenin vücut bütünlüğüm açısından iyi olmayacağını farkedip çorbasını denemeye karar verdim:) İyiki denemişim çünkü hem çok kolay hem çok lezzetli hemde çok sağlıklı bi çorba tarifim oldu:)
Balkabağı çorbasının yapımına 1 yemek kaşığı tereyağ ve birazda zeytinyağını tencerede eriterek başladım. Daha sonra 1,5 kalın dilim balkabağı (yaklaşık 300-350 gr kadar), bir orta boy patates, bir orta boy soğan ve bir adet havucu rendeleyerek yağın içinde 5 dk kadar kavurdum. Siz isterseniz sebzeleri rendelemeden küp küp doğrayarakta kavurabilirsiniz. Kavurma işlemi bittikten sonra 1 litre suyumu ekledim ve tuzunu atıp kaynamaya bıraktım. Çorba piştikten sonra blenderdan geçirdim ve dereotu yapraklarıyla servise hazırladım. Aslında bu çorbanın içine servis sırasında krema konulan tarifleride var. Siz krema ekleyerek de deneyebilirsiniz ama ben kremanın kalorisini almayı göze alamayarak sade halini tercih ettim. Böylede gayet güzel olduğunu düşünüyorum;)
-Paylas-
Ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor:)
YanıtlaSilmutlaka dene bu tarifi canım hamişlere çok faydalıymış :))
Silkıvamıda güzel gözüküyor hemde sağlıklı ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilIlginc bir tat gibi ama denemeden karar vermek zor
YanıtlaSilHerkesin damak tadı farklı tabi ama yinede denediğinizde seveceğinizi düşünüyorum;)
Silbuzlukta kalan balkabaklarımla bunu deneyeceğim :) teşekkürler tarif için
YanıtlaSilBen teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)
Sileline sağlık canım çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSil