Merhaba :)
Bizim evde balık yenecekse genellikle ocağın başına eşim geçer ve harika sonuçlar çıkar ortaya hakkını yiyemem! Ama bu sefer balığı kendim pişirmek istedim ve daha önce denemediğim bişi yapmak istedim. Ortaya benim için çok lezzetli olan hamsili pilav çıktı ;)
İki kişilik hamsili pilav için malzemeler :
*Yarım kilo kılçıkları ayıklanmış hamsi
*Biraz mısır unu
*Tereyağ
*1 su bardağı pirinç
*1 soğan
*3 diş sarmısak
*Dereotu, maydanoz,
*Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın, kuş üzümü
Yapılışı :
1)Az yağla soğanları kavurup, yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz. 2) Baharatları sarmısağı ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip normal pilav gibi pişiriyoruz. 3) Pilav pişince doğranmış dereotu ve maydanozu da ekleyip pilavı soğumaya bırakıyoruz. 4) Fırın kabını tereyağıyla iyice yağladıktan sonra hamsilerin sırt kısmını mısır ununa bulayıp resimdeki gibi yerleştiriyoruz. 5) İç kısmına pişen pilavı ekleyip üzerini tekrar hamsilerle kaplıyoruz. 6) 200 derece fırında 25-30 dk pişiriyoruz :))
Bu benim ilk hamsili pilav denememdi. Dışarda bayılarak yediğim bi yemeğin lezzetini evde yakalayınca çok mutlu oluyorum. Tarifime ekleyebileceğim önerilerinizi bekliyorum. Sevgiler :*
-Paylas-
Tadını çok merak ettiğim ama hiç denemediğim bir tarif:) çok güzel görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilBloğunu takibe aldım...
Ben çok seviyorum hep dışarıda yerdim evdeki tarif de hiç fena olmadı tavsiye ederim ;)
SilAy ne yaptın sen. Bulunduğum yerde hamsi yok.benimde canım cekiyordu. Afiyet olsun
YanıtlaSilcanım nası bulunduğun yerde hamsi yok üzüldüm şimdi :( madem canın çekti izmire yolun düşerse ben seve seve yaparım sana :)
Silçok severim nefis görünüyor eline sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederiiimm ilk denemeye göre fena olmadı bende sevdim :)
SilEllerine saglik cok guzel gorunuyor. bende yeni blog actim takip edip yorum yaparsaniz cok sevinirim. Yorumlariniz benim icin cok degerli http://sengulasikkutlu.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilblogunu takibe aldım canım çok teşekkürler :)
Sil