Merhaba:)
Yine sağlıklı ve pratik bir tarifle karşınızdayım. İşten yorgun argın gelince hızlı ama sağlıklı yemekler hazırlamaya çalışıyorum. Favorilerimden biri de kızartmadan fırında pişirdiğim kabak mücveri:)
Malzemeler;
2 kabak, 1 patates, 2 yumurta, 3 sap yeşil soğan yada bir baş kuru soğan, birer tutam dereotu ve maydanoz, dilediğiniz şekilde ve dilediğiniz kadar peynir (ben genelde yağsiz peynirler tercih ediyorum), 2 çorba kaşığı tam buğday unu, tuz, karabiber, pulbiber.
Tarif çok basit: Kabak ve patatesi rendeledikten sonra diğer tüm malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz ve çorba kaşığı yardımıyla yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz, çok kalın olmaması önemli! Önceden ısıttığımız 200 derecedeki fırında 20 dakika pişiriyoruz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken 10-12 dk geçtikten sonra bir spatula yardımıyla mücverlerin tersini çevirmeniz. Tersini çevirirken eğer tepsiden zor ayrılıyorsa bırakın biraz daha pişsin sonra çevirin.
Fırında mücver tarifinin diyet yapanlar içinde uygun olduğunu düşünüyorum. Yanında yoğurtla şahane oluyor. Afiyet olsuuuunnn :)
-Paylas-
Çok teşekkür ederim bu post için :D Mücver hayatın anlamı gibi bişey o derece seviyorum denicem :)
YanıtlaSilBende cok sevindim ozaman canim mucver benimde favorilerimden :)
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilAy çok güzel gözüküyor öğle yemeğınde olsa da yesem :) :) Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilCok tesekkur ederim canim :)
SilMucveri de cok severim :) Tarif icin tesekkurler, ellerine saglik!
YanıtlaSilwww.elabellaworld.com
Merhaba , blog keşif etkinliğinden geliyorum ve
YanıtlaSilblogunuzu GFC'den takibe aldım :)
Bende beklerim
http://alabutikpasta.blogspot.com.tr/
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilfırında mücveri pek severim ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilbidolukozmetik.blogspot.com
bayılırım mücvere bunu da deneyeceğim :) seni takibe aldım bana da beklerim
YanıtlaSilteşekkürler canım ben zaten takipteyim ;)
Silkolay ve güzel tarif gerçekten, blogunuzu yeni inceliyorum, çok güzel paylaşımlarınız var bana da beklerim ;)
YanıtlaSilMrb; fırında yapılması benim de tercihim yağda kızarınca biraz daha agır oluyor elinize sağlık :))
YanıtlaSil