31 Ekim 2019 Perşembe

Pratik ŞEKERSİZ Topkek Tarifi

Merhaba:)

Şekersiz beslenme ve sağlıklı tariflerle aram çocuğum olmadan önce de gayet iyiydi. Ama oğlum ek gıdaya  geçtikten sonra bu araştırmalarım ve çabam kat kat arttı. Etrafımdaki herkes "nereye kadar çocuğunu şekersiz besleyebilirsin ki.." gibi bir sürü söylemle beni yıldırmaya çalışsa da şekerin zararlı olduğu gayet açık ve netken ayrıca alternatifini bulmak ve yapmak bu kadar kolayken ben şimdilik yoluma bu şekilde devam ediyorum :)

şekersiz topkek tarifi



Kendi uydurduğum bu çok kolay tarifin malzemeleri ise şöyle ;
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
* 1 yemek kaşığı keçiboynuzu özü
* 1 yemek kaşığı zeytinyağ
* 6 yemek kaşığı tam buğday unu
* 1 çay kaşığı karbonat (birkaç damla limon ile köpürtülecek)
* 1 kase kuru üzüm (veya istediğiniz kuru meyve )

Yumurtaları köpük köpük olana kadar  çırpıp, sırayla diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. İstediğiniz gibi kek kalıplarına bölüştürün ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dk pişirin. İşte bu kadar!



Arifoğlu keçiboynuzu özü
Kullandığım keçiboynuzu özü ve keçiboynuzu tozu arifoğlu markasından. Özellikle keçiboynuzu özü alırken soğuk sıkım olmasına dikkat edin :)

Pişme süresi kek kalıbınıza göre farklılık gösterebilir siz kontrollü ilerlersiniz. Küçük kalıplarda pişirmek dışarı çıkarken çantaya atmak için de ideal oluyor. Çocuğa ara öğün yerine kendime de kahve yanında çok seviyorum bu kekleri. Denerseniz yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın:)

Sevgiler :*

-Paylas-

1 yorum: