18 Şubat 2018 Pazar

Lorlu Pazı Sarması Tarifi

Merhaba :)

Kış mevsiminin en sevdiğim sebzelerinden biri pazı. Hem çok faydalı hemde temizlemesi kolay :))) Temizlemesi kolay olduğu için daha çok seviyo olabilirim tabi! Ispanak yıkamakla mutfakta saatler geçirmeyi sizde benim gibi sevmiyorsanız "pazı" candır!:) Genellikle kavurması, ve yemeğini yapsam da lorlu pazı sarması en sevdiklerim arasına girdi.Sizinde paylaşmasam olmazdı.

Pazı Yemekleri

Sarmanın içi için ihtiyacımız olanlar;
*1 subardağı ince bulgur
*1 su bardağı lor
*1 çorba kaşığı kaymak
*tuz, karabiber

Bulguru üzerini geçecek kadar sıcak suyla ıslatıp bir kapakla kapatın ve yarım saat şişmesini bekleyin. Diğer malzemeleri ekleyin ve yoğurun. Daha sonra pazıları saplarından ayırın yıkayın ve kaynar suya batırıp çıkarın. Kaynar suda çok bırakmamanız önemli! Artık çok ince olmayacak şekilde pazılarınızı sarmaya başlayabilirsiniz. 



Sardığınız pazıları bir fırın kabının içine yerleştirip üzerine iki yemek kaşığı kadar erimiş tereyağ gezdirin ve fırında 10-15 dk pişirin. Üzerine sarmısaklı yoğurtla harika oluyor. Şimdiden afiyet olsun:*



-Paylas-

4 yorum:

  1. Yaprak ve lahana sarmasını severim ama pazı hiç denemedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka deneyin bence sarması çok kolay yaprak gibi uğraştırmıyor :)

      Sil
  2. Selam sayfamda 2 tane çekiliş var beklerim :)www.kozmetikpsikolojisi.com

    YanıtlaSil
  3. Annem pazı sarması yapar bazen, ama lorlusunu bilmiyordum :) Denenmeli :)
    Bana da beklerim www.ruhunarenkkat.com :)

    YanıtlaSil