29 Eylül 2016 Perşembe

Evde Pratik Pide Yapımı - Dr Oetker Pide&Lahmacun

Evde lahmacun yapan bi annenin çoçuğu olarak evde kendi lahmacumu, pidemi Dr Oetker in Pide&Lahmancun harcı ile yapmış bulunmaktayım:) Hazırlayıp pişirmesi toplam 1 saat sürüyor. Tarifi anlatmaya başlamadan şunu söyleyebilirim ki hamuru benim alıştığım damak tadına göre biraz şekerli kalıyor. Pratik oluşu güzel ama hamuru da harç kullanmadan evde kendiniz hazırlamanızı tavsiye ederim. Ben denemiş oldum pratikliğini sevdim ama hamur karcını tekrar kullanmayı düşünmüyorum;)

  


Dr Oetker Pide&Lahmacun kutusunun arkasında nasıl yapacağınız tüm detaylarıyla yazıyor. Ama ben kısaca kendi yaptığım şekliyle anlatayım. İçinden çıkan un karışımı ve mayayı karıştırıp, 200 ml su ve bi yemek kaşığı zeytinyağı ekledim. Yoğurup hamur kıvamına getirdim ve 30 dk mayalamaya bıraktım. Bu sırada 200 gr kıymaya 1 soğan 2 domates 2 biber tuz 50ml su ve baharat karışımını ekleyip içini hazırladım.


Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya bölüp içerisine hazırladığınız harcı yerleştirin ve yukarıdaki gibi pide şekli vererek fırına gönderin. 200 derecelik fırında 20-30 dakika pişiriyoruz. Benim pideler biraz kuru oldu siz 20. dakikadan sonra kontrollü gidin:)


Afiyet olsuun :)
 

-Paylas-

4 yorum:

  1. Ohhh çok da güzel olmuş.Afiyet bal şeker olsun.Pratik gibi görünüyor,alıp denemek lazım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ay her şeyin hazırı çıkmış ben şok :D

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş ellerine sağlık çok pratik bir ürün ben yeni görüyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Bunu görmüştüm ama güzel olurmu diye düşünüp tereddüt etmiştim. Denemeli o zaman.

    YanıtlaSil