22 Şubat 2016 Pazartesi

Nasıl Kırlent Diktim ? DIY/KENDİN YAP

Merhaba :)

Aylar önce annem evdeki eski dikiş makinasını Antalya'dan İzmir'e getirdi. (Sanırım gözlerimdeki dikiş dikme hevesini benden önce annem farketti!:)) Dikişin "D" sinden anlamayan biri olarak çok heveslensem de uzun süre emektar dikiş makinamı elime alamadım. Taaki Pinterestte kolay dikiş modellerini görüp kırlent dikmeye karar verene kadar...



 Neyse lafı çok uzatmak istemiyorum, yapacağım şeye karar verdikten sonra malzemelerimi aldım, internetten videolar izledim, ufak ufak alıştırmalar yaparak başladım kırlentlerimi dikmeye...
  
İhtiyacımız olan malzemeler:
*Kumaş (ben ham keten kumaş kullandım metresi 17-TL ydi. 1 metre kumaştan 3 adet 40*40 kırlent çıktı, biraz da runner yapmak için arttı:))
*İstediğiniz şekil ve desende stencil kalıpları
*Tekstil kalemi veya akrilik kumaş boyaları

1. adım: Kumaşı ikiye katlayıp kırlent için istediğimiz ölçülerde kesiyoruz. Ben ölçüleri 40*40 olarak belirledim.


2. adım: Kırletin üzerine yazmak istediğimiz yazıyı ve şekli belirleyip, stencil kalıbını bir bant yardımıyla kumaşın üstüne sabitliyoruz. Aslında bu işlem için daha profesyonel stencil yapıştırıcıları var ama ben şimdilik amatör çalışıyorum:) Stencil kalıbını sabitledikten sonra içini kumaş kalemi yada akrilik boya ile dolduruyoruz. Ben yazılar için kumaş kalemi, büyük desenler için akrilik boya kullandım. Boyama işlemi bittikten sonra boyanın kurumasını bekleyip, kalıbı çıkarabilirsiniz.






3. adım: Kumaşa desenleri işledikten sonra dikiş makinasının başına oturabiliriz:) Makinanın eski olmasına rağmen çok iş gören küçük kitapçığıyla her şeyi halletmek mümkün oldu:) Zigzag dikiş ayağıyla tek kenarı açık bırakacak şekilde kalan 3 kenara dümdüz dikiş geçtim.



4. adım: Açık kalan kenara fermuar dikmek beni en çok uğraştıran kısım oldu. Çünkü yastıkları dikmeden önce ilk yapmam gereken şey fermuarı dikmekmiş ben bilemedim:) Olsun tecrübe etmek güzel şey bir dahakine asla unutmam:) İnternette gizli fermuar dikişlerini çok güzel anlatan videolar var, tavsiye ederim ;)

5. adım: Hazırladığınız kırlentleri büyük bir gururla ütülemek :)


Bu yastık, eşimle nişanlanma, evlenme ve ilişkiye başlama tarihlerimizi içeriyor:)

Sonuç: Kırlentlerim mükemmel mi oldu? Hayır... Dikişlerini fln detaylı inceleseniz yamuk yumuk, fermuar desen hiç anlatmıyım:) Ama bunlar benim dikiş makinasıyla ilk imtihanımın ürünleriydi ve benim için şaheser niteliğinde, salonumun başköşesindeler:) Bu yazımı hem blogumda anı olarak kalması açısından, hemde benim gibi acemi ama hevesli dikişseverlere yol göstermesi açısından paylaşıyorum. Umarım hoşunuza gider:)

Sevgiler...

-Paylas-

13 yorum:

  1. İlk deneyim için mükemmel olmuş, kendinize haksızlık etmeyin :)) ben olsam rengarenk boyardım klasik siyah da çok şık durmuş. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk tecrübe için hevesimi kırmayacak bir sonuç çıktı bende mutluyum teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Emeğine sağlık çok güzel olmuş söylediğinin aksine hiç acemice görünmüyor :) ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy çok teşekkür ederimm mutlu oluyorum böyle yorumlara :)

      Sil
  3. Çok güzel olmuş Sedoş çok heveslendirdin beni :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mervekum bi ara bize gel beraber bişiler dikelim dikiş projeleri geliştirelim sende çok seversin eminim:)

      Sil
  4. Vayyyy süper olmuşşşş .

    YanıtlaSil
  5. Çok tarz bir yastık olmuş gerçekten çok beğendim. Evimizi güzelleştirmek için olan fikirlere bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık, çok güzel olmuşlar :)

    YanıtlaSil
  7. Bence de bu ilk deneyim ise şahane olmuş. Emeğinize sağlık. Tarihlerin olduğu kırlente bittim. The Happy End :)

    YanıtlaSil
  8. süper inan ki amatörlüğüne rağmen hazırlara taş çıkartır. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Kullandığınız kalem,boya vb ürün bilgilerini verirmisiniz (marka aldığınız yer int dükkan vb) ayrıca suya dayanıklı mi yıkayabilir miyiz

    YanıtlaSil