24 Kasım 2015 Salı

Benefit The PoreFessional Gözenek Kapatıcı Balm

Merhaba :)

Ergenlik dönemimden bana miras kalan kocaman gözeneklerim şuan cildimin başlıca sorunu halinde. Yaklaşık 2-3 senedir cilt bakımında gözenek sıkılaştırmaya yönelik ürünler kullanıyorum. İtiraf etmeliyimki çoğu pek işe yaramadı. Ama içlerinde en çok Kiehls markasının "Rare Earth" serisinin faydasını görmüştüm. Elimdeki ürünler bitince bu seriye geri dönüş yapabilirim... Neyse konuyu dağıtmıyım, sonuç olarak cilt bakım ürünleri gözeneklerime çare olamayınca bende geçici çözümlere yöneldim ve uzun zamandır aklımda olan Benefit The PoreFessional Gözenek Kapatıcı Balm ı satın aldım.

Benefit The PoreFessional Makyaj Bazı

Benefit The PoreFessional Gözenek Kapatıcı Balm, ciltteki gözenekleri ve ince çizgileri kapatmayı, pürüzsüz görünüm vermeyi amaçlıyor. Makyaj öncesinde yada makyajın üstüne uygulama yapılabiliyor.


Ten rengindeki bu ürün yağsız, hafif bir formüle sahip olsada silikon içeriyor. Cildinde hassasiyet olanlar (Benim gibi!) bunu göze alarak kullanmalı.

Benefit PoreFessional

Günlük hayatta ten makyajı yapmadığım için cildimi nemlendirdikten sonra sadece burun ve yanak bölgeme az miktarda uyguluyorum. Üzerine pudra vs. sürmüyorum.


Bendeki sonucu bu şekilde oldu. Üstteki resimde gözeneklerimi bariz birşekilde kapattığı görülüyor. Cildimde bıraktığı kadife hissi çok sevdim. Hassas cildimde henüz herhangi bir reaksiyona sebep olmadı. Ancak ben gözenekleri bu tür silikon bazlı ürünlerle tıkamayı pek doğru bulmuyorum. Yaklaşımım belki yanlış olabilir ama ürünün uzun vadeli kullanımında gözeneklerimin daha problemli olacağını düşünüyorum. Özel günler dışında da kullanmayı pek düşünmüyorum.

Benefit The PoreFessional Gözenek Kapatıcı Balm ın bendeki 7,5 ml lik küçük boyu. Sephoradan 40 küsür liraya almıştım. Küçük olmasına rağmen baya bereketli olduğunu düşünüyorum. Sizin gözenekler hakkındaki çözümleriniz neler, yorumlarınızı bekliyorum :)




-Paylas-

12 yorum:

  1. fiyatı çok ama merak ettiğim bir ürün gerçekten tanıtmanız iyi oldu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemek için ilk önce küçük boyunu almak en mantıklısı diye düşünüyorum ;)

      Sil
  2. Bence çok büyük gözeneklerin yok canım sen büyük gözenek görmemişsin! :) Bir de içinde silikon olduğunu hangi içerik isminden anlıyoruz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim gözeneklerinde hatrı sayılır yinede !:) konunun uzmanı değilim ama içerik kısmında yazan dimethicone, methicone gibi maddelerin silikon olduğunu biliyorum. İçerik kısmında ilk sıralarda yazdığı içinde yüksek miktarda içerdiğini düşünüyorum ;)

      Sil
  3. Bendede gozenek sorunu vardi hafiflefi subyuz temizleme fircalari ve buz cok iyi geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende geçen gün buz sürmeyi denedim cildim kıpkırmızı oldu yanaklarım fln hafif şişti :) komik bi durum ama cildim baya hassas tekrar buz sürermiyim bilmiyorum :)

      Sil
  4. Ben de bu ara gözeneklere takmış durumdayım :) fotoğraflarda baya kapatmış görünüyor..

    YanıtlaSil
  5. Ben de sizi önceden takibe almışım. Burçak Gülsüm olarak :)

    YanıtlaSil
  6. Ben seni takipteyim canım ;) resimden gerçekten bariz bir şekilde gözeneklerinin kapandığı belli ben biraz ucuza kaçıp flormarın gözenek kapatıcısını almıştım ama istediğim verimi alamadım bir de içinde ayçiçeği var diye bıraktım anlam veremedim ayçiçeğini yüzüme sürmek mantıklı gelmedi.bunu da bir ara alıp denemem gerektiğini düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
  7. walla gözeneklerimin belirli olduğunu düşünmüyorum ama katalog gibi durmasına bayılıyorum o nedenle ben bile alabilirdim gerçi smochbox ve fondötenle oluo ama mukemmel istiyorum hep ya... Ancak silikon işini sevmedim :(

    yine de teşekkürler aklımda bulunsun belkı bı tanıdıgıma lazım olur :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba blogunuzu takibe geldim bende beklerim.

    YanıtlaSil