25 Mayıs 2015 Pazartesi

Biotin Hapı Dosyası

Merhaba :)

Kafamızın rahat olacağı, dert tasanın bizi bulmayacağı bir hafta olsun innşallah dedikten sonra derdimizin sadece saçlarımızın uzamamasından ibaret olmasını diler konuya geçerim:)




Yapı itibariyle fiziksel özelliklere takık biri değilimdir, halimden çok memnunum çok şükür fakat yıllardır benim saçlar omuz hizasının biraz altından öteye geçemedi. Hal böyle olunca duyduğum tüm saç uzatma formüllerini uyguladığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Sinameki kürleri olsun, hindistan cevizi yağları olsun, badem yağı, yılan yağı vs ne bulursam karıştırıp kafama sürmüşlüğüm var. Bu uygulamaların elbetteki kullandığım süre içerisinde faydasını gördüm ama bıraktıktan sonra benim saçlar yine kendi kafasına göre takıldı ki bu saça yağ sürüp bekletme uygulamaları gerçekten işkence gibi geliyor bana.



Herneyse, saç uzamamasının nedenlerini araştırırken vücutta Biotin (H Vitamini) eksikliğinin bu gibi durumlara yol açabileceğini öğrendim. Çeşitli bloglarda da bu vitamini saç uzatmak için kullananlar olduğunu görünce bende denemek istedim.

Piyasada çeşitli markaların biotin hapları var. Ben Solgar'ın 1000 lik Biotin hapını tercih ettim. Eczaneden 27-TL fiyata aldım. İçerisinde 50 kapsül var. Günde 1 tane tokken içiyorum. İki aydan fazla kullanılmaması öneriliyor. İstediğim etki için sanırım bu kutu bana yeterli gelecek.

Solgar Biotin hapını kullanmaya başlayalı bugün tam 11 gün oldu. Kullanıp etkisini gördükten sonra detaylı yazısını yazmayı planlıyorum ancak öncesinde ben bu konuda sizin bilgilerinize danışmak istiyorum. Sizce hapı kullanmaya devam etmeli miyim? İçinizde kullanıp faydasını gören ve asıl merak ettiğim herhangi bir yan etkiyle karşılaşan oldu mu? Maazallah saç uzatalım derken göz çıkarmayalım:)

Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum, okuduğunuz için teşekkürler:)



  • Saç tellerinin incelmesi
  • Mantar enfeksiyonları
  • Kırılgan saç telleri
  • Doğum kusurları
  • Seboreik dermatit
  • Hafif depresyon
  • Halüsinasyonlar
  • Saç dökülmesi
  • Kas ağrıları
  • Uyuşukluk
  • Kaşıntı
  • Anemi
  • - See more at: http://iyigelenyiyecekler.com/biotin-h-vitamini/#sthash.zmI0pAtB.dpuf


  • Saç tellerinin incelmesi
  • Mantar enfeksiyonları
  • Kırılgan saç telleri
  • Doğum kusurları
  • Seboreik dermatit
  • Hafif depresyon
  • Halüsinasyonlar
  • Saç dökülmesi
  • Kas ağrıları
  • Uyuşukluk
  • Kaşıntı
  • Anemi
  • - See more at: http://iyigelenyiyecekler.com/biotin-h-vitamini/#sthash.zmI0pAtB.dpuf

    -Paylas-

    25 yorum:

    1. Ben de çok merak ediyordum. Kimileri bu hapı suda eritip saçlarına uyguluyormuş. Benimde ince ve çok dökülen saçlarımla başım dertte.. Kullanıp yorumlarını yazarsan çok sevinirim.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. aaa bak o şekilde uygulandığını hiç duymamıştım bi araştırayım canım inşallah çok güzel etkilerini görür en kısa zamanda paylaşırım :)

        Sil
    2. Mineral ve besin takviyesi çok önemli husus gerçekten. Şifalı bitkiler, haplar... Bak at kuyruğu otu da saç ve tırnakları güçlendiriyormuş, aklıma gelmişken söyleyeyim buradan. Sevgiler... :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. at kuyruğu otunu listeye yazdım canım teşekkürler :)

        Sil
    3. Benim saçlarım da çok kuru olduğu için zor uzuyor.Ama bu tarz ilaçları doktor vermediği sürece hem eşim hemde sağlığım kullanmama müsaade etmiyor :( Etkilerini merak ettim ama sabırsızlıkla bekliyor olacağım

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. aslında bende hassas bi bünyeye sahibim çoğu şeyi kullanamıyorum ama bu vitaminin zararı olmaz diye düşündüm :) doğru mu yapıyorum bilmiyorum o yüzden tecrübeli arkadaşların deneyimlerini bekliyorum ;)

        Sil
    4. b7 değilde bende b12 eksikliği çıktı saçım çok ağır uzar benim ama b12 ilaçlarına başladığımda bi anda uzadı saçım , saçım kulağımın ortalarına gelirken şimdi omzumu geçti 2-3 ay gibi sürede hemde ama kötü yanı kilo aldırdı :/

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. en son yaptırdığım tahlilde b12 eksikliği çıkmamıştı bende ama epey oluyo yaptıralı tavsiyeni dinleyip yeniden bi tahlil yaptırsam ne eksik ne fazla bi çıksa ortaya hiç fena olmaz:S

        Sil
      2. çıkmasın ne güzel işte bende çıktı 45 kilodan 71e çıktım bi anda :/ eskiden kilo almaya çalışırken şimdi kilo vermeye çalışıyorum :) onun dışında evde durdukça saçlarını yağlı bırak bol bol saçına nasaj yap saçını soğuk suyla yıka vs :) bide kırık oluşmasın dikkat et benim saçım çok kırılıyodu saç bakım yağı alıyorum düzleştirmeden önce yağı sıkıyorum birkaç dk sonra düzleştiriyorum hala kırığım yok :)

        Sil
      3. kırığım yok dedin beni kalbimden vurdun:) rica etsem kırıklar için kullandığın ürünleri yazar mısın çünkü ben ne kullanırsam kullanayım saçlarım çok çabuk kırılıyo :(

        Sil
      4. rossman mağazasından almıştım adını hatırlamıyorum ama ordaki görevliye sorduğumda tavsiye etmişti :) sarı gibiydi rengi :)

        Sil
    5. Merakla bekliyorum sonuclari. Sac uzatmaya takmayi biraktigim anda hizlandi benim surec. Bir de duzenli su icince 1 ayda farkediliyor sonuc:) Sevgilerle

      YanıtlaSil
    6. Blogunu takibe aldım canım :) Bende beklerim sevgiler :) http://betulunsirlari.blogspot.com.tr/

      YanıtlaSil
    7. Doktor tavsiyesinde kullanılsa sanki daha mı iyi olur bilemedim bu vitaminlerin ampulleri de oluyor bildiğim kadarıyla onu alıp sürseniz oda aynı etkiyi verir sanırım :)
      Blog keşif etkinliğinden geldim beklerim:)
      http://hazafgiller.blogspot.com.tr/

      YanıtlaSil
    8. Biotin hapı kullanmayı bende düşünmüştüm ama sonra zararı olursa diye almadım. Doktora gidip danışmayı düşündüm ama onada gidemedim işte öyle ortada kaldım. :)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. hala kullanmaya devam ediyorum ben herhangi bi zararı olmadı zaten fazlasını vücudun attığı bi vitaminmiş.. ancak bi yararı oldumu derseniz henüz oda olmadı:) o yüzden şimdilik kullanmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum;)

        Sil
    9. Merhaba ,
      Benimde sorunum aynı saçlarım uzamıyor:(
      Ama vitaminde olsa her içtiğimde bi milyon tane seneryo üretirip kafamda içemezdim ben:)
      İnşallah işe yarar sonuçlarını takipteyim :))
      Bende bloğuma beklerim sevgiler
      http://suslupuslublog.blogspot.com.tr

      YanıtlaSil
    10. Canım sonuç alabildin mi biotinden ?

      YanıtlaSil
    11. bende kullanmayı dusunuyorum daha onceden saçlarım zayıf ve ince telliydi doktora gitmiştim bu biotin hapı verdi bide revigen saç spreyi vermişti saçlarımı gurleştirip daha canlı gorunmesi için o zaman düzenli kullanmamışım ama şimdi hala saçlarım oyle ve kullanmayı dusunuyorum etkisi nasıldı sende ayrıca zayıfım ve kilo almak da istiyorum inşallah aldırır

      YanıtlaSil
    12. nerdeyse 1 yıl olacak siz kullanalı,hala kullanıyormusunuz? ve sonuçlar nasıl?

      YanıtlaSil
    13. Merhaba arkadaşlar.. ben biotin uzun süre kullandım uzama ile etkisini çok göremedim benim genel yapimdanda kaynaklanıyor olabilir saçlarım göğüs üstünden assagiya gecmez. Fakat biotin saçlarıma o kadar çok dolgunluk verdiği bakımlı ve parlak gösterdi cildimede iyi geldi açıkçası tırnaklarını kemiren biriyim onlarida düzeltti hızlı uzattığı için gerçekten çok memnun kaldım kullandığım süre zarfında herkes saclarimin ne kadar güzel olduğunu söyleyip durdu buklelerim sahada netleşti 2ay kullandıktan sonra dinlenmeye bıraktım şimdi tekrar başladım fakat hapı bırakınca saçlarım eski haline döndü:( şimdi başlayınca dolgunlasti size tavsiyem zararını hiç görmedim gönül rahatlığıyla bence kullanabilirsiniz bende tereddüt ediodum baya araştırdım eczaneyede sordum bı sıkıntı yok dediler ve hala devam :) ahh bide saçlarım uzasa....

      YanıtlaSil