27 Nisan 2015 Pazartesi

Şirince Gezisi ; Cici Şirince Mutfağı

Merhaba:)

Bugün, kafamı dinlemek ve huzur bulmak için sık sık gittiğim, İzmir e 1 saat uzaklıkta olan Şirince Köyü'nü biraz anlatmak istiyorum sizlere. Gerçekten bu köye adımımı atar atmaz çok mutlu oluyorum. Büyülü bi havası var sanki. Şirince küçük bir köy olmasına rağmen yapılacak o kadar çok şey var ki.. Keyifli bir sabah kahvaltısı için, harika zeytinyağlı yemekleriyle öğlen yemekleri için, kumda pişilen türk kahvesi keyfiniz için, köyde üretilen değişik şarap tadımları için yada köy halkı tarafından üretilen doğal ürünlerden satın almak için hiç düşünmeden tercih edebileceğiniz, anlatmakla bitmeyecek bir köy. Ben bugün özellikle kahvaltı yapmaktan çok keyif aldığım "Cici Şirince Mutfağı"ndan bahsedeceğim:)

Cici Şirince Mutfağı


Şirince Köyü'ne girdikten sonra arabanızı otoparka park edip çarşıya doğru yürümeye başladıktan 2 dk sonra solda karşınıza böyle mavi masaları sandalyeleri olan çok sempatik bir mekan çıkıyor. Eğer karnınıza açsa hiç tereddüt etmeden içeri girin ve oturun:)

Şirince de Nerede Kahvaltı Yapılır
Ne kadar güzel süslenmiş bakar mısınız:) Renkli ampullere bayıldım, ileride bahçeli bi evim olursa ağaçların arasında sallanan renkli ampul şart:)

Mekanın diğer köşesi de bu şekilde dekore edilmiş.

Mavi sandalye ve masalar kadar şirin bişiy varmı mekanları dekore eden yoksa sadece bana mı öyle geliyor:)
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki kahvaltı benim için günün en güzel öğünü ve kahvaltıyı dışarıda değişik yerlerde yapmayı çok seviyorum. Cici Şirince Mutfağı'ndaki kahvaltı benim İzmir'de en sevdiğim 3 kahvaltı mekanı arasında rahatlıkla yerini aldı. Bir kere tüm ürünler doğal, mekan sahipleri tarafından üretiliyor.

Gözlemeci teyzeler sizin için sıcak sıcak gözleme ve bazlama yapıyorlar. Yediğim en güzel patlıcanlı gözleme tartışmasız burada yapılıyor;)
 

Kahvaltı masasının resmini çekmek ancak karnım doyduktan sonra aklıma geldi kusura bakmayın. Serpme kahvaltının içerisinde yok yoktu. Bazlama ve sahanda yumurtada fiyata dahildi. Çünkü İzmir de çoğu yerde yumurta, bazlama, bal-kaymak gibi şeyler ekstraya giriyor saçma bi şekilde! Kısaca kahvaltının fiyatından bahsedeyim. Serpme kahvaltı kişi başı 15-TL. Ama biz 7 kişi için 4 kişilik serpme kahvaltı ve 4-5 tane gözleme söyledik. Kesinlikle fazla geldi bitiremedik. Siz bizim gibi açgözlü davranmayın olur mu:) Türk kahvemizi de burada içtikten sonra mutlu yüzlerle "Cici Şirince Mutfağı"ndan ayrıldık.

Şirince sokaklarında böyle doğal ürünler ve elişi satan tatlı teyzelerden sık sık görebilirsiniz.
Şirince'de çarşının dışındaki sokaklarda yürüyüş yaparak eski evlerin arasında güzel vakit geçirebilir ve bu manzarayı karşınıza alıp dinlenebilirsiniz.
Şirince'de konaklayabileceğiniz birçok güzel pansiyon var. Şehir dışından geleceklerin aklında bulunsun;) 
Başka gezi yazılarında görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın:)

-Paylas-

8 yorum:

  1. ayyyy süper görünüyor, özellikle gözlemeci teyzeleri su an buraya isinlamak isterdim haha :D

    YanıtlaSil
  2. Ortam harika gözüküyor :) Kahvaltı muhteşem <3 Banada beklerim.

    www.beautybygizzy.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel bir mekanmış. Gitmek bir türlü nasip olmadı Şirince'ye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bigün kısmet olur canım gerçekten çok güzel:)

      Sil
  4. Ne güzel kareler bunlar, icim isindi. :)

    YanıtlaSil