6 Nisan 2015 Pazartesi

Saç Maskesi - Hindistan Cevizi Yağı ve Bemiks Ampul

Merhaba:)

Bugün sizlere, arındırması çok zor olan yağlı maskelerden olmayan, saçlarımızı bitki bitki kokutarak etrafta orman havası estirmeden uygulanan ve gerçekten çok besleyici, yapımı çok kolay olan bir saç maskesi tarifi vereceğim.

Hindistan Cevizi Yağı ve Bemiks Ampul


Malzemeler sadece hindistan cevizi yağı ve bemiks ampulden ibaret. Benim saçlarım omuz hizasında olduğu için bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağına bir adet bemiks ampul kırıyorum ve bu karışımı saçlarıma uyguluyorum. Maskenin daha hızlı etki etmesi için kafamı bir şefaf bone yada streç filmle sarıyorum. 1- 2 saat ben evde işlerimi halledene kadar bekletiyorum ve şampuanla güzelce duruluyorum. Tek sefer şampuanlama bile bu maskeyi saçınızdan arındırmak için yeterli oluyor.

Maskeyi gece yatarken uygulayıp sabaha da durulayabilirsiniz. Kesinlikle akma bulaşma sorunu olmuyor. En güzeli de saçlarınız mis gibi hindistan cevizi kokuyor. Bu uygulama haftada bir kere düzenli yapılınca gayet iyi sonuç veriyor. Saçımda o beslenmişlik hissini bu maske sonrasında çok güzel hissediyorum. Saçlarımda maske sonrası ekstra bir yağlanma veya ağırlaşma problemi yaşamadım. Özellikle çabuk kırılan, uzama sorunu olan saçlara şiddetle tavsiyemdir;)

Ben 300 gr lık ambalajda satılan bu hindistan cevizi yağını aktardan 20-TL ye aldım.

Sizde alırken üründe %100 Hindistan Cevizi yazıyor olmasına dikkat edin.

Hindistan cevizi yağının oda sıcaklığındaki hali bu şekilde, ancak daha sıcak bir ortamda tamamen sıvı hale geliyor. Saç maskesini uygularken ürünün bu kıvamda olması gerekiyor;)

Bemiks ampul 5 li paketler halinde eczanelerde satılıyor. En son 5-TL gibi bir fiyata almıştım.

Bemiks ampulun kokusu biraz kötü ama maskenin içerisinde kesinlikle hissedilmiyor.



-Paylas-

10 yorum:

  1. Bemiks'in tam olarak etkisi nedir? Saç köklerini mi güçlendiriyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet B vitamini özellikle saç dökülmelerine çok iyi geliyor, aynı zamanda saç kırılmalarını engelleyen ve saçı besleyen bir vitamin ;)

      Sil
  2. Bemiks ampulü ben de kullanmıştım, gerçekten hem saçı beslior hem de uzamasına yardımcı oluyor. Hindistan cevizi güzel fikirmiş:)

    YanıtlaSil
  3. Denemek lazım paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. bemiks ampulde vitaminler gibi kötü kokulu mu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım kokusu tek başına çok kötü ama karışımın içinde daha dayanılabilir halde :)

      Sil
    2. Peki ben hindistan cevizi yaginin içine bemiks evigen bepantol karistirsam olurmu elimde şuan hepsi var ve badem yağı hint yağı argan yağı zeytinyağı da var hepsini karistirsam birde şampuanıma cam terebentin yağı kattım bemiks evigen bepantol ampullerinide katsam olurmu tatlım

      Sil
    3. Bence denenebilir zararı olmaz diye düşünüyorum :) Buarada eğer ise yararsa sonucu benimle de paylaşın lütfen merak ederim :*

      Sil
  5. Bepanthen bemiks evigen ampul, hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, tatlı badem yağı ve cam terebentin karışımından oluşan maskeyi saçıma uygulamış kafamda bone bekleyenlerdenim şu an. 2inci uygulayışım bakalım umarım faydasını görürüm.

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar süre de yaptınız acaba

    YanıtlaSil