20 Mart 2015 Cuma

Avene Cleanance Yüz Temizleme Jeli

 Merhaba:)

Daha önce cilt bakım rutinimle ilgili şurada yazdığım yazımda behsettiğim yüz temizleme jelini çok memnun kalarak kullanıyordum. Ancak geçen aylarda Kiehls mağazasında yaptırdığım cilt analizinde cildimin çok nemsiz çıkması sebebiyle daha hafif yapıda olan ürünlere geçmem tavsiye edilmişti. Bende elimde olan termal su etkili Avene Cleanance yüz temizleme jelini kullanmaya başladım.

Avene Cleanance Yüz Temizleme Jeli
Yaklaşık 2 aydır hergün sabah-akşam kullanmama rağmen bu kadar azaldı. Çok az miktarı fazlasıyla yeterli oluyor:)


Bu ürün, yağlı ve akneli ciltler için üretilmiş ancak içeriğinde yüksek miktarda bulunan termal su sebebiyle cildi asla kurutmuyor. Sabun içermiyor. Yıkadıktan sonra asla yüzümde gerginlik hissetmedim. Kızarıklık, alerji gibi durumlarda olmadı. Bence ciltteki fazla yağı temizledikten sonra cildimiz için gereken nemi bırakıyor. Bu özelliği ile kalbimi fethetti diyebilirim:) Çünkü kullandığım çoğu temizleyici, yıkama sonrasında cildimi nemsiz, kupkuru bırakıyor, hatta nemlendirici sürmesem beyaz pulların dökülmesi an meselesi oluyor. Neyseki Avene Cleanance jel  ile yazısını şurada yazdığım Kiehls Rosa Arctica nemlendirici güzel bi ikili oldu.

Ürünün yapısı jelle sıvı arasında, nemli yüzde çok güzel köpürüyor. İlk uygulamada bile ciltte makyaj kalıntısı bırakmıyor. Çok az miktarda kullanmak yeterli. Baskın olmayan ferah bir kokusu var. 

Avene Cleanance Yüz Temizleme Jelini çok sevmemdeki diğer bir sebep kapağının çok kullanışlı olması. Çevir-aç denen türden. Kapağı çevirip kapatırken "çıt" diye bir ses duyuyorsunuz ve kilit sistemi sayesinde kapak sıkıca kapanmış oluyor. Seyahatlerde yanımızda taşımak için gayet uygun olduğunu düşünüyorum, akma problemi yaşanması neredeyse imkansız gibi;)



Karma cildime çok iyi gelen bu ürünü kullanmaya devam edeceğim. Bugüne kadar kullandığım en iyi ilk 3 temizleme jeli arasında sayabilirim kendisini ve cildimin yapısı değişmediği sürece alıp kullanmaya devam edeceğim:) Sizde detaylı bilgi almak isterseniz Avene internet sitesini ziyaret edebilir, satın almak isterseniz de eczanelerde bulabilir yada online satış yapan dermokozmetik sitelerinden sipariş verebilirsiniz. 

Şimdilik hoşçakalın :)

-Paylas-

7 yorum:

  1. çok iyi bir ürün galiba kullanmadım ama az kaldı :))

    YanıtlaSil
  2. Bende.denemeliyimbu ara sivilcelerle bogusuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten akneli ciltler için üretilmiş işe yarayabilir diye düşünüyorum tatlım bi dene bence ;)

      Sil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. roaccutane kullanıyorum. uygun mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence uygun değil roaccutane kullnırken hassas ciltler için olan ürünleri tercih etmelisiniz bence. Çünkü bende roaccutane kullandım cildin ne kadar hassaslaştığını biliyorum:)

      Sil