30 Mart 2015 Pazartesi

Alaçatı Ot Festivali 2015

Merhaba:)

Cumartesi günü yağmur çamur demeyip Alaçatı'da bu yıl 6. sı gerçekleşen ot festivaline gittim. Yol boyunca bi hızlanıp bi yavaşlayan yağmura rağmen pes etmedik. Giderken tadı olmaz kesin, bu yağmurda kimse gelmemiştir zaten diye söylensemde dönüş yolunda iyiki gitmişim diye diye mutluluktan bi hal oldum :)

6. Alaçatı Ot Festivali


Öncelikle şunu söylemeliyim ki, yağmura rağmen katılım inanılmaz yüksekti. Hatta diğer şehirlerden turlar düzenlenmişti. Kalabalık neşeli olunca, üstüne birde "teyzelerimizin" elleriyle yaptığı ege lezzetleri olunca tadına doyulmaz bir gün geçirmek kaçınılmaz oldu.

Alaçatı sokakları boyunca standlar kurulmuştu ve herkes elleriyle yaptığı değişik lezzetleri sundu. Bizlerde böylece evimizde yapmadığımız veya daha önce hiç tatmadığımız yemekleri deneme fırsatı bulduk. Her standta ege otlarının bin bir çeşit hali vardı; şevketi bostan, radika, turp otu, arapsaçı bunlardan yanlızca birkaçı.. Benim favorim tabiki şevketi bostan ;) Bunlar dışında enginarın akla hayale gelmez şekilde tatlısını yedik ve tek kelimeyle harikaydı. Enginar dolması, enginar pilavı fln bu tatlı yanında çok sıradan kaldı. Ege otlarıyla yapılan börekler, çeşme limonatası, yaprak sarması ve daha adını sayamayacağım bir sürü lezzetle buluştuk, içli köftenin bile otlusunu yapmışlar:)

Herkes kendi standında ürünlerini böyle sergiliyordu:)


Otlu börekle kendimden geçerken :)

Enginar tatlısı:) önyargılı olmadan bulduğunuz yerde deneyin muhteşemdi ;)

Yemekler ve elişleri dışında harika çiçekler ve ağaçlarda satıştaydı. Bigün bahçeli bi evim olursa ilk alacağım şey sakız ağacı olacak :)



Pancarlı ve balkabaklı pofuduk ekmekler:)

Alaçatının meşhur köy kurabiyeleri :)

Çeşit çeşit ev yapımı reçeller :)

El işi standından sadece bitanesi. Yemeklerden gözüm elişi fln görmemiştiki :)

Doyamadığım sarmalar, otlu börekler ve mercimekli köfte

Buarada Festival sadece bu yemek ve elişi standlarından ibaret değildi; bir çok konser, etkinlik vs. de vardı. Biz sadece Cumartesi günü akşamı gerçekleşen Pinhani konserine katılabildik. Yağmura rağmen çok keyifliydi :) Çeşme Belediyesinin bir sonraki Alaçatı Ot Festivali'ni yağmura yakalanma ihtimalinin daha az olması sebebiyle Nisan ayında düzenlemesini umut ederek seneyeki Festivali kaçırmamanızı tavsiye ediyorum. Bu güzelliklerden mahrum kalmanızı istemem ;)

Şimdilik hoşçakalıııın ;)



-Paylas-

12 yorum:

  1. afiyet olsun sedoş hanım. yaz geliyor kilonuza dikkat.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahahah :D ot yedik eray bey şiş kebap yemedik heralde:)

      Sil
    2. Elinizde böreği gördüm de hamur işi o yüzden sedoş hanım..

      Sil
  2. muhteşem tam da olmak isteyeceğim bir yer. seneye de umudum yok pek ama inşallah önümüzdeki yılllarda bir gün yolumuz düşer diyelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah bi gün denk gelir umudunuz yokmuş ama hiç belli olmaz bakarsınız seneye festivalde bulursunuz kendinizi pozitif düşünelim öyle olsun :)

      Sil
  3. Benim de aklımda olan bi festival, iki senedir gidemedim belki seneye artık:)
    Ben de senin gibi olurdum gitsem, yemekten başka gözüm bişey görmezdi heralde:)

    YanıtlaSil
  4. ımmmmmm, canım çekendi yahu:))

    YanıtlaSil
  5. Şenlik resmen süpermiş, çok özendim orada olmaya :(
    Biz maalesef sadece yazları oralardayız ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baharda da güzeldir çeşme bi fırsatını bulup gelmelisin bence ;)

      Sil
  6. iştah açıcı görünüyorlar. :)

    YanıtlaSil