13 Ocak 2015 Salı

Sedoş'un Tarifleri : Mayalı Açma Tarifi

Yemek kurslarına gitmişliğim olmasına, mutfağa da fazlasıyla merakım olmasına rağmen mayalı hamurla bugüne kadar hiç çalışmamıştım. Kendisiyle bir pazar sabahı tanıştık ve birbirimizi çok sevdik. Hem çok kolay, hem çok pratik, hem çok lezzetli.. E daha ne olsun bundan sonra mayalı hamur mutfağımın baştacı:)


Kolay Açma Tarifi





1 su bardağı ılık sütü (ben ısıtıp biraz soğuttum), yarım su bardağı zeytinyağını, yarım su bardağından biraz az ılık suyu ve bir paket instant mayayı geniş bir kabın içinde karıştırıp 5 dk bekliyoruz, Sonra bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı şeker ve 3 su bardağı elenmiş unu ekleyip yoğuruyoruz. Benim hamurum bu ölçülerle tam kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur oldu. Hamurun üstünü kapatıp yarım saat kadar dinlendirdim. Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra hamurdan parçalar alıp önce elimde ince uzun hale getirip sonra uçlarını birbirine birleştirerek bu açma formlarını elde ettim. Siz daha değişik şekillerde deneyebilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serptikten sonra 180-200 derecede ısıttığım fırında 15 dk pişirdim. İşte bu kadar basit ;)

-Paylas-

4 yorum:

  1. Seda hanım elinize saglik ben de ilk firsatta yapacağım. Acaba bu tarifi zeytin ezmesi ekleyerek yapabilirmiyiz? Ne dersiniz

    YanıtlaSil
  2. Tabiki yapabiliriz hatta daha guzel bile olur şimdiden ellerinize saglik ;)

    YanıtlaSil
  3. yaptım çok güzel oldu, çok teşekkürler Seda hanım

    YanıtlaSil