31 Ocak 2015 Cumartesi

Sedoşun Tarifleri : Kolay Ev Pizzası

Haftanın hergünü 8 de mesaisi başlayan biri olarak kahvaltıyı hep iş yerinde acele bi şekilde simit, boyoz yada diyet yapmaya karar verdiğim! (ki genelde pazartesi günleri) günlerde activia yoğurtla geçiştirmem sebebiyle haftasonu yaptığımız kahvaltılara çok önem veriyorum. Zaten en sevdiğim öğün kahvaltı olduğu için hemen hemen her haftasonu yeni bi tarif deniyorum. Geçtimiz pazar günü yaptığım bu ev pizzasını da paylaşmak bugüne kısmetmiş diyip hemen tarife geçiyorum:)

Ev Pizzası Tarifi



Önce 1 su bardağı ılık sütün içine 1 paket instant maya ekleyerek 5 dk mayanın erimesini bekledim. Daha sonra yarım su bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip karışımı hamur haline getirdim. 15-20 dk hamurun üstünü kapatıp dinlenmesini beklerken, pizza üstü için malzemeleri hazırladım. Bunlar; yarım paket domates sos, (bunun yerine pratik olabilecek ketçap, salça gibi şeylerde kullanabilirsiniz) sucuk, kırmızı biber, yeşil biber, mısır, cherry domatesler ve tabiki 1 subardağı kaşardı. Siz malzemeleri dilediğiniz şekilde çeşitlendirebilirsiniz.

Gelelim pizzanın hazırlanmasına; Bu aşamada ben tepsimi biraz küçük seçmişim siz lütfen daha büyük bir tepsi seçinki hamurunuz daha ince olsun benim pizza baya pofuduk oldu:) Malum ilk denemenin acemiliğinden mayalı hamurun kabaracağını hesaplayamamışım:) Tepsiyi yağladıktan sonra tüm hamuru tepsiye ellerimle güzelce yerleştirdim. Daha sonra domates sosu hamurun üstüne yaydım ve üzerine bol kekik koydum. Dilimlediğim sucukları, domatesleri, biberleri ve mısırları da hamurun üstüne yerleştirip 180 derece ısıttığım fırında 20 dk kadar kontrollü şekilde pişirdim. En son kaşarlarıda pizzamın üstüne serptim ve 5 dk daha fırında kaşarlar eriyene kadar pişirdim. İşte size çok lezzetli çok pratik bi ev pizzası :)

Bir sonraki ev pizzamı yaparken büyük tepsi kullanmayı ve pişirme süresini az tutmayı unutmamalıyım yoksa pizza kenarları fazla kızarıyor. Sizinde bu pizza için öneriliriniz varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Herşeye rağmen ilk kez denediğim bu ev pizzası dışarda yediğimiz güzel pizzaları aratmadı hani :)

Buarada mayalı hamurla yaptığım açma tarifini okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

-Paylas-

13 yorum:

  1. ellerinize sağlık :)
    banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık leziz görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba canım, blogunu yeni keşfettim ve takibe aldım. Ben de bloguma beklerim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tatlım mutlu oldum hemen geliyorum bende ;)

      Sil
  4. Bizde annemle ev pizzası yapıyoruz ara sıra, bence tadı dışarıdakilerden bile daha güzel oluyor :) Çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dımı yaa bencede daha güzel annenin tarifinde püf noktalar varsa seve seve alırım ;)

      Sil
  5. Merhaba iadeyi ziyarete geldim.Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  6. Enfes gözüküyor, çokta severim :)

    YanıtlaSil