23 Ocak 2015 Cuma

Gözaltı Kapatıcılarım; MAC Pro Long Wear Concealer - Garnier Kafeinli Roll-On Kapatıcı

Merhaba;
Bugün sizlere çok severek kullandığım iki göz altı kapatıcısından bahsetmek istiyorum. Bunlardan ilki MAC Pro Long Wear Concealer, diğeri Garnier Kafeinli Roll-On Kapatıcı. Hadi başlayalım:)

Mac Pro Long Wear Concealer



MAC Pro Long Wear Concealer ın bendeki rengi NW20. MAC mağazasındaki uzman sayesinde ten rengime birebir uyan bir ton kullanıyorum. Ne açık nede koyu. Zaten göz altı kapatıcısı seçerken ten rengine mutlaka tam uyan bir ton seçmeliyiz ki göz altlarımız olduğundan daha mor yada daha yorgun görünmesin. Ben bu ürünü yüzük parmağıma çok az miktarda alıp diğer yüzük parmağımla karşılıklı olarak ısıttıktan sonra göz içlerimden başlayarak tampon hareketlerle uyguluyorum. Herhangi bir fırça kullanmaya gerek duymuyorum. Ürün uygulandıktan sonra hemen sabitleniyor. Doğal bitişli ve mat bir sonuçla gözaltı morluklarından eser bırakmıyor. Gözaltlarına anında temiz ve sağlıklı bir etki yaratıyor. Kalıcılığı inanılmaz güzel siz silene kadar yerinden kıpırdamıyor. Göz altlarıma uyguladıktan sonra kalan ürünü göz kapaklarıma da sürüyorum. Göz kapaklarımda bu ürünle baz etkisi yaratıp farımın daha kalıcı olmasını sağlıyorum ki bu açıdan da çok başarılı. Göz kapaklarına ve göz altlarına uyguladığımda kesinlikle çizgilere dolma sorunu yaşamıyorum. Pudra ile sabitlemeye gerek bile duymuyorum o derece güzel yani :)


Mac Concealer


Ürünün çok ağır olduğu ve göz altlarını kuruttuğu yönünde söylentiler var ancak ben bunun sadece nemlendirme özelliğine sahip bi göz kremi ile fazlasıyla aşıldığını düşünüyorum. Örneğin ben şu sıralar Seba Med Q10 Göz Kremi kullanıyorum. Gayet memnunum göz altlarımı concealer ın kurutucu etkisinden koruyarak çok güzel nemlendiriyor. Dibini gördüğüm bu concealer ın yeniden alınacağına eminim:)



 Mac Pro Long Wear Concealer cam ve pompalı bir şişeye sahip. Ancak ben pompadan çıkan miktarı tam ayarlayamadığım ve her seferinde fazla ürün alıp ziyan ettiğim için böyle bir simple kutusunun içinden kullanıyorum. Böylelikle ihtiyacım olan kadarını alıp gerisini ziyan etmemiş oluyorum. Eğer sizde Mac Pro Long Wear Concealer almayı düşünüyorsanız bu şekilde kullanmanızı öneririm.

Garnier kafeinli Roll-on kapatıcı
 
 Göz altlarımı kapatırken kullandığım diğer ürün Garnier Kafeinli Roll-On Kapatıcı oluyor. Bendeki "light" rengi. Bu ürünü göz altlarımda mor halkaların az olduğu kapatma değilde aydınlatmanın yeterli olacağı günlerde kullanıyorum. Metal roll-on u sayesinde uygularken gözaltlarını çok güzel bir şekilde serinletip ferahlatıyor. Çok az miktarda ürünü rol-on başlığı ile sürüp parmaklarımla dağıtıyorum. Kapatıcılığı ve kalıcılığı orta düzeyde olup aydınlatma özelliği için tam kıvamında diyebiliriz. Göz altlarına bakım yapma özelliği olduğu için kesinlikle kurutma sorunu yaşamadım. Göz kapaklarıma uyguladığımda göz çukurunda birikme sorunu yaşadım. Yanlızca gözaltlarıma sürüp, hem kapatıp, hem aydınlatıp hemde bakım yapan bu kapatıcıyı çok memnun şekilde kullanmaya devam ediyorum.

Kapatıcıların ikiside çok bereketli kolay kolay bitirebileceğinizi düşünmüyorum. Severek kullandığım, MAC Pro Long Wear in fiyatı 68-TL olup MAC mağazalarından temin edebilir yada MAC Online dan sipariş verebilirsiniz. Garnier Kaferinli Göz Roll-on u Watsons dan 19-TL ye almıştım. Diğer kozmetik marketlerinde de rahatlıkla bulabileceğinizi düşünüyorum. 

 Okuduğunuz için teşekkür ederim bir sonraki yazıda görüşmek üzere...:)

-Paylas-

9 yorum:

  1. Hayırlı olsun blogunuz artık takipteyim bende :)

    YanıtlaSil
  2. cok guzel bır yazı olmus canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim tatlım teşekkürler :)

      Sil
  3. Garnier'ın bu göz roll-onunu ben de denemek istiyorum..
    Emeğine sağlık cnm, takipteyim, bana da beklerim ;)

    YanıtlaSil
  4. Mac ürünleri gerçekten bir başka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canim yaa yani farki farketmemek mumkun degil :)

      Sil
    2. Evet canim yaa yani farki farketmemek mumkun degil :)

      Sil