11 Ocak 2015 Pazar

La Roche Posay Effaclar Serisi

Blogumun ilk yazısının cilt bakım rutinim üzerine olmasını istedim. Çünkü cilt bakımı gerçekten çok önem verdiğim ve cilt tipim gereği üzerine çok eğildiğim bir konu. Malesef normal, pürüzsüz bir cildim yok aksine karma-yağlı denilebilecek, bol gözenekli, aynı zamanda çok hassas, üniversite yıllarında ağır sivilce tedavileri görmüş (Roaccutane gibi ilaçlarla), neyseki sivilcelerinden kurtulmuş bir cildim var. Hal böyle olunca da cilt bakımıma çok önem veriyorum. Cildime zarar vermeyecek içeriği temiz olan cilt bakım ürünlerini tercih ediyorum. Lafı çok uzatmadan bir aydan fazladır kullandığım cilt bakım ürünlerini açıklamaya başlıyorum:) 


La Roche Posay Effaclar



1)La Roche Posay  Effaclar Yağlı ve Hassas Ciltler İçin Temizleyici Jel (Purıfyıng Foaming Gel For Oıly Sensitive Skin): Ürün vadettiği gibi cildi kirden yağdan ve makyajdan çok güzel bir şekilde arındırıyor. Ben bu ürünü Watsons dan aldığım resimdeki mor renkli yüz temizleme pedi ile kullanıyorum ve sonuç gerçekten çok başarılı. Yüzümde makyaja dair hiçbir şey bırakmıyor. Üstelik makyaj temizleme pedinin tırtıklı silikon yüzeyi cildimde hiçbir hassasiyet yaratmadı. Sizin için önemli mi bilmiyorum ama temizleme jeli paraben içermiyor. Sonuç olarak cildimi kurutmadan çok güzel bir şekilde temizleyen bu temizleme jelinden çok memnun kaldım ve yağlı-karma-hassas ciltler için şiddetle tavsiye ederim.

2)La Roche Posay Effaclar Sıkılaştırıcı Mikro-Soyucu Tonik (Astringent Lotion Micro-Exfoliant): İçerisinde termal su bulunan bu toniği cildimi temizleme jeli ile yıkayıp kuruladıktan sonra bir pamuk yardımıyla cildime uyguluyorum. Uyguladıktan sonra cildimde hafif bir karıncalanma hissi oluşuyor ancak rahatsız edici boyutlarda değil ki nedendir bilmem bu his bende ürünün işe yaradığı duygusu uyandırıyor. Uygulama bittikten sonra cildimi gergin ve temizlikten pırıl pırıl parlamış bir halde buluyorum. Gözeneklerimi de çok güzel temizleyip daha bir ayda gözle görülür şekilde sıkılaştırdığı için bu toniği çok seviyorum. Kullanmaya devam etmeyi ve bittikçe almayı düşünüyorum.

3)La Roche Posay Effaclar K (Renovaiting Care For Oily Skin Anti-Relapse): Cildime tonik uygulayıp biraz yatıştıktan sonra bu nemlendiriciyi uyguluyorum. Gözenekler ve siyah noktalar konusunda çok başarılı olduğunu ancak bu soğuk kış aylarında cildimi nemlendirmeye yetmediğini söylemek isterim. Cildimi yağlandırmadan hafif bir nemlendirme sağlayan bu ürünü bitince yeniden almayı düşünmüyorum. Yağlı ancak nemsiz cildim için güzel bir nemlendirici arayışlarına başladım bile umarım en kısa zamanda doğru ürünü bulurum :)

Son olarak ürünlerin tamamını dermomarket sitesinden sipariş etmiştim. Hediye olarak temizleme jelinin 50 ml lik boyu ile birlikte ürünler çok kısa sürede elime ulaştı. Bu siteden alışverişi de tavsiye ederim.

Okuduğunuz için teşekkür ederim başka bir yazıda görüşmek üzereee...:)

-Paylas-

2 yorum:

  1. Aramıza hoş geldin Sedacım, çok açıklayıcı ve yönlendirici bi yazı olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimm beğenmene çok sevindim :)

      Sil